ponedjeljak, 7. veljače 2011.

Savjeti za meso

Daćemo vam nekoliko savjeta kako da meso koristite što bolje i što kvalitetnije.
Meso uvjek kupujte svježe taj dan kad će te ga kuhati, ako ga baš nemožete kuhati taj dan onda ga stavite u pajc od soli i ulja tako može stajati i 3 dana i još je jako mekano prilikom kuhanja.
Puno je bolje i zdravije jesti svježe meso nego zamrznuto.
Naročito je štetno jesti meso koje je pečeno pa onda zamrznuto, prije svega gubi na svojoj hranjivoj vrijednosti a o opasnosti po zdravlje da i ne govorimo.
Ako baš niste uspjeli pojesti meso koje ste taj dan pripremali onda ga ostavite u frižider do sutradan ali kada ga budete jeli nemojte ga podgrijavat jer to nije nikako dobro za vaše zdravlje znog razvoja mnogh mikroba.
Kako znati dali je meso u mesnici svježe?
Kada kupujete meso ono svjetle boje ako se radi o crvenim mesima je najsvježije.
Ako kupujete piletinu u svježem stanju obavezno pogledajte datum.
 Uzmite u obzir koliki je samo put od prerađivača do prodavnice, bar 24 sata.
Meso uvjek oprerite pod jakim mlazom vode više puta.
U mesnici obratite pažnju na dali meso ima pečate o pregledu zdravstvene ispravnosti od strane veterinarske službe.

Nema komentara:

Objavi komentar