Kako pripremaju krompir najbolji svjetski kuhari?
Kako najbolje ispržiti ili ispeći krompir?
Evo jedan vrlo jednostavan savjet prije prženja krompir prokuhajte 2 minuta. Ovo je način, koji koriste vrhunski kuhari koji rade u najboljim svjetskim restoranima. Krompir prije przenja izrežite na željenu veličinu i ubacite ga u kipuću vodu 2 minta, nakon tačno 2 minuta ga vadite i iscjedite zatim ga odma dodajte na vrelo ulje i ispržite ili u meso koje je već pri kraju prženja.... Budite oprezni zbog prskanja prilikom stavljanja krompira u ulje zbog male kolicine vode moze doći do jačeg prskanja ulja, jako je bitno da voda u koju stavljate krompir kuha inače će krompir biti žilav i ta kuhanje traje tačno 2 minuta.
Mali i veliki savjeti kao i male i velike tajne sada su dostupne svima, uvjerite se i sami koliko korisnih stvari možete da nađete na ovom mjestu.
Nema komentara:
Objavi komentar