Pita je jelo koje je kod nas veoma cjenjeno, mnoge iskusne kuharice i kuhari često griješe pri pripremi pite. Sada ćemo vam dati jedan savjet kako napraviti pitu koja će biti ugodno hrskava ali i sočna u isto vrijeme što garantuje odličnu kvalitetu i ukus jela.
Pite kao i kolači imat će hrskavu koricu na površini a sočnu unutrašnju smjesu jedino ako se pripremaju tj peku na visokoj temperaturi.
Idealna temperatura za pečenje pita je 220 stepeni celzijusa.
Na manjoj temperaturi pita će biti gnjecava i neukusna.
Ovo je jedan od osnovnih savjeta za dobru i sočnu pitu.
Želimo vam dobar tek...
Mali i veliki savjeti kao i male i velike tajne sada su dostupne svima, uvjerite se i sami koliko korisnih stvari možete da nađete na ovom mjestu.
subota, 15. siječnja 2011.
Hrskava i Sočna Pita
Oznake:
burek,
hrskave pite,
kuharski savjeti,
kulinarski savjeti,
male tajne kuhara,
male tajne u kulinarstvu,
pite,
savjeti u kuhinji,
savjeti za pite,
savjeti za pripremu jela,
sirnica,
zeljanica
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar